Domač ledeni čaj

Domač ledeni čaj

V teh vročih dneh se prileže mrzla osvežitev. Največkrat pijem navadno vodo ali vodo z okusom, a včasih se vseeno prileže malo spremembe, na primer doma skuhan ledeni čaj, ki je tudi idealna brezalkoholna pijača za poletne obiske.

Ledene čaje najraje pijem iz kovinskega termo lončka z dvojnimi stenami, zato da pijača ostane hladna kar se da dolgo. Na poletnih druženjih pa po navadi čaj postrežem v vintage kozarčkih slamico.

LIMETIN LEDENI ČAJ

3 litre vode
5 vrečk črnega čaja
1 skodelico rjavega sladkorja
4 limete

Priprava:

Vodo zavri, dodaj vrečke črnega čaja in jih v njej pusti 45 minut. Odstrani in zavrzi čajne vrečke in prelij čaj v večji vrč. Dodaj sladkor in sveže izstisnjen limetin sok ter mešaj, dokler se sladkor ne stopi. Vrč postavi v hladilnik, da se čaj hladi do trenutka, ko si ga zaželiš. Nalij v kozarec, dodaj nekaj kock ledu in dekoriraj z rezino limete.

LIMONIN LEDENI ČAJ

3 litre vode
0,5 skodelice rjavega sladkorja
5 vrečk sadnega čaja (breskev ali limona)
1 vrečka metinega čaja
2 limoni

Priprava:

Zavri vodo in vanjo stresi sladkor. Mešaj, dokler se sladkor ne raztopi in nato dodaj čajne vrečke. Po 30 minutah odstrani čajne vrečke, prelij tekočino v večji vrč in dodaj še sok sveže izstisnjenih limon. V kozarce daj ledene kocke, prelij s čajem in dekoriraj z rezino limone in metinim listom. Metine listke lahko za dekoracijo že prej daš v modelček za led in čeznje preliješ vodo, nato pa postaviš v zamrzovalnik.

BRESKOV LEDENI ČAJ

1 velika narezana breskev ali nektarina
1 mandarina ali pomaranča
1 žlica sladkorja
2 litra vode
4 vrečke črnega čaja

Priprava:

Narezano breskev in pomarančo daj v vrč in ju s pomočjo žlice zmečkaj. Dodaj vrelo vodo, čajne vrečke in dobro premešaj ter postavi v hladilnik (najprej počakaj, da se ohladi na sobno temperaturo). Po 30 minutah odstrani čajne vrečke, dodaj sladkor po okusu in natoči v kozarec. Dodaj še ledene kocke, rezino pomaranče in slamico za dekoracijo.

Na sliki termo lonček s salmico.

Kovinski termo lonček z dvojnimi stenami

Domača granola z ovsenimi kosmiči

Recept - domača granola z ovsenimi kosmiči

Preprost recept za domačo granolo z ovsenimi kosmiči, oreščki, semeni, suhim sadjem, kokosom, medom in pšeničnimi kalčki je tako okusen in hranljiv, da ne boš več hotel/a kupiti kosmičev iz trgovine in postal/a granola snob. Dokler boš obdržal/a razmerja enaka, lahko nadomestiš semena, oreščke in suho sadje z drugimi, po okusu.

Priprava granole ti bo vzela le pol ure.

Sestavine:

2,5 skodelice ovsenih kosmičev
0,5 skodelice narezanih neslanih mandljev
0,5 skodelice grobo sesekljanih neslanih orehov
0,5 skodelice grobo sesekljanih indijskih oreščkov
0,5 skodelice nesoljenih sončničnih semen
2 žlici sezamovih semen
0,5 skodelice pšeničnih kalčkov
1 skodelica sladkega kokosovega čipsa
0,5 žličke cimeta
Majhen ščepec soli
0,5 skodelice rastlinskega olja (kokosovo, arašidovo…)
0,75 skodelice medu
1 skodelica posušenega sadja (brusnice, rozine, češnje, sesekljane marelice, ribez, maline…)

Navodila:

Pečico segrej na 160 stopinj in položi rešetko na srednjo višino. Pekač obloži z aluminijasto folijo.

V večji posodo daj vse sestavine razen olja, medu in suhega sadja in dobro premešaj. V manjši posodi zmešaj rastlinsko olje in med – dokler ne nastane homogena zmes in jo nato zlij na suhe sestavine. Dobro premešaj in mešanico razporedi enakomerno na pekač, ki ga nato postaviš v pečico za 25-30 minut. Med peko sestavine večkrat premešaj z lopatko, dokler ni srednje zlato rjave barve. Proti kocu pečenja bodi pozoren, da se granola ne zažge (predvsem na dnu in v vogalih).

Granolo pretresi na drug, hladen pekač, da se proces pečenja ustavi – preprosto dvigneš folijo in jo pretreseš. Granoli dodaj suho sadje in jo večkrat premešaj, jo razporedi v tanko plast in pusti, da se ohladi na sobno temperaturo. Granola z ovsenimi kosmiči je pripravljena – nalomi jo v kepice in shrani v nepredušni posodici.

Z domačo granolo si zjutraj pripravim malico v lončku za kosmiče in jogurt. Prva plast v lončku je žlicka medu (oz po želji), druga plast pa je navaden ali grški jogurt. V poseben ločen predel za kosmiče stresem doma narejeno granolo. Zdrav doma narejen obrok za seboj je pripravljen!

Prenosni lončki za kosmiče in jogurt.

Dober tek!

Več o prenosni posodici za kosmiče in jogurt.

Mangov in malinov puding iz chia semen

Recept za puding s chia semeni

Recept za mangov ali malinov puding iz chia semen, primeren za zajtrk ali sladico.

Eden izmed mojih najljubših zajtrkov je puding s chia semeni in mangom ali malinami, ki ga po navadi odnesem v službo kar v prenosni posodi za kosmiče in jogurt. Hranljiva chia semena izvirajo iz Mehike in so eden najboljših virov omega 3-maščobnih kislin, vsebujejo dvakrat več beljakovin kot druga semena in žita, bogata so z antioksidanti, kalijem, železom in vitamini A, D, K, E in B, zato so idealna za energijsko poln jutranji zajtrk.

CHIA MANGO PUDING:

Potrebuješ: chia semena, navadno polnomastno mleko, mandljevo mleko, mango in oreščke (po želji).

Čez noč namočiš chia semena v mešanici navadnega in mandlejeva mleka in shraniš v hladilniku (po želji sladkaš z medom). Zjutraj narežeš mango na koščke in zdrobiš oreščke, ter jih spraviš v ločen predel, ki ga ima prenosna posodica. Malica je pripravljena za s seboj!

Loncek-za-kosmice-kozarec-kozarcek

Prenosna posoda za kosmiče za malico. Če želiš postreči kot sladico pa predlagam kozarec za vlaganje ali kozarec z odsekanim vrhom.

CHIA PUDING IZ MALIN:

Potrebuješ: chia semena, sojino mleko z okusom vanilije, maline.

Čez noč namočiš chia semena v sojinem mleku in shraniš v hladilniku. Maline z vilico potlačiš in spraviš v ločen predel, ki ga ima prenosna posodica.

Kot sladico puding postrežeš v kozarcih za vlaganje ali kakšnih drugih dekorativnih kozarčkih! Za bolj atraktiven videz maline ali mango zmešaš v maso in jo naliješ na dno kozarca, nad njo plast s chia semeni, na vrhu dekoriraš po želji.

slika-chia-puding-malina

Detox voda z okusom

Detox voda z okusom

Vsak dan svoj okus! Preberi recepte za detox vodo z okusom!

Priporočljivo je spiti vsaj 1,5 do 2 litra vode na dan, še posebej v prihajajočih toplih dneh. Voda z okusom je idealna kombinacija saj poleg hidracije pospešiji metabolizem (kar je priročno za izgubo kakšnega kilogramčka pred poletjem) in poskrbi za vnos dodatnih vitaminov in mineralov.

Za kombiniranje različnih sestavin za detox vodo z okusom je najbolj praktična flaška z ožemalnikom, saj ima dva nastavka s katerima pridobimo kar največ arome iz sadja in ostalih sestavin. S klasičnim ožemalnikom ožameš sadje kot so limone, limete, granatno jabolko in podobno, zraven pa je še dodaten nastavek, ki je namenjen stiskanju manjšega sadja, na primer borovnic, malin, itd.  Ta nastavek deluje tudi kot filter, ki prepreči manjšim koščkom sadja in koščič da pridejo v stik z usti.

Prednosti flaške z ožemalnikom pred stekelničkami je, da je lažja, narejena iz tritana (debelejše plastike, brez BPA) in zato bolj primerna za nošenje v torbi in za aktiven življenski slog. Volumen flaške je 800 ml.

Pondeljek
Chia semena, maline ali jagode – za dvig energije, chia semena rahlo nasitijo.

Torek
Zeleni čaj, meta, limeta – za izgorevanje maščob.

Sreda
Kumara, jagode, kivi – za uravnavanje sladkorja in prebave.

Četrtek
Hruška, maline, rožmarin –  za uravnavanje krvnega pritiska, pospeši pretok krvi v možgane.

Petek
Limeta, pomarnča, limona – za imunski sistem.

Sobota
Ingver, grantano jabolko, limona – za osvežitev.

Nedelja
Grenivka, limona, jagode – za osvežitev in boljšo prebavo.

Več o flaški z ožemalnikom TUKAJ.

Flaška za detox vodo z okusom

Topli napitki za hladne dni

Topli napitki za hladne dni – enostavni za pripravo in dobrega okusa.

Pravi čaj

Sestavine:

  • 8 kardamomovih semen
  • 8 nageljnovih žbic (klinčkov)
  • 4 semena črnega popra
  • 2 cimetovi palčki
  • 1 kos svežega ingverja
  • 2 skodelici mleka
  • 4 vrečke črnega čaja (Earl Grey)
  • Sladkor po okusu

Priprava:

Kardamomova semena, nageljnove žbice in poper vsuj v plastično vrečko in zdrobi. Daj zdrobljene začimbe skupaj s cimetovimi palčkami, narezanim ingverjem, mlekom in 2 skodelicami vode v posodo in počakaj da tekočina zavre. Ko zavre, odstavi, premešaj, dodaj čajne vrečke in pusti počivati 10 minut. Prelij v skodelice in dodaj sladkor po okusu.

 

Začinjen vroč kakav

Sestavine:

  • Zavitek kakava
  • 2 ščepca mletega čilija
  • 2 ščepca mletega cimeta
  • Stepena sladka smetana

Priprava:

Pripravi vroč kakav po navodilih na vrečki. V posodi zmešaj s polovico zmletega čilija in cimeta in natoči v skodelice. V vsako skodelico na vrh dodaj žlico stepene smetane in po njej potresi mešanico čilija in cimeta.

Zares vroč napitek 🙂

 

Jajčni liker

Sestavine:

  • 2 skodelici polnomastne sladke smetane
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 4 velika jajca
  • 3/4 skodelice Brandyja

Priprava:

V ponev vlij sladko smetano, sladkor in muškatni orešček in segrej na nizkem ognju. Medtem kar v mešalniku na nizki hitrosti mešaj jajca 1 minuto, nato pa med mešanjem postopoma dodaj toplo mešanico iz ponve. Ko zmes postane penasta, dodaj Brandy in mešaj še 30 sekund, da dobiš homogeno mešanico. Napitek postrezi topel.

 

Vroč kakav s penicami (Marshmallow)

Sestavine:

  • Zavitek kakava
  • Zavitek Marshmallow penic – po 3 za vsako skodelico
  • 3 žličke slajenega mleka v prahu na skodelico

Priprava:

Segrej hitri pekač (toaster) in postavi želeno število penic na peki papir. Na hitro jih opeci, da dobijo zlato rjavo barvo, približno 30 sekund. Medtem pripravi kakav po navodilih z embalaže in ga zmešaj s slajenim mlekom v prahu. Natočiš v skodelice in okrasiš s popečenimi penicami.

 

Kuhano vino z brusnicami

Sestavine:

  • Skodelica in pol brusničnega soka
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 cimetovi palčki
  • 2 kosa zvezdastega janeža
  • 3 skodelice suhega rdečega vina (Merlot, Cabernet Sauvignon)
  • 1/2 skodelice svežih brusnic

Priprava:

V globoko posodo vlij brusnični sok, dodaj cimetove palčke in janež. Ko zavre, pusti vreti na nizkem ognju 15 minut. Dodaj vino in brusnice in pusti še malo kuhati. Napitek postrezi topel, lahko pa šalico dodatno okrasiš s cimetovo palčko in rezino pomaranče.

Fruštek za zdrav zajtrk ali malico

Ko zdrav zajtrk postane navada!

Fruštek je hrustljavo dišeča mešanica kosmičev, oreščkov, suhega sadja, medu in oljčnega olja. Ne vsebuje dodanega sladkorja, slajen je samo z medom in suhim sadjem. Številne sestavine so iz lokalne in ekološke pridelave, ker podpirajo lokalno pridelavo pa sodelujejo s slovenskimi kmetovalci in slovenskimi čebelarji. Ideja za izdelavo domače granole je nastala že pred časom, ko se ni dalo dobiti hrustljavih müslijev z malo ali nič sladkorja, ki je ponavadi glavna sestavina tistih iz trgovin. Fruštek je poleg tega, da ne vsebuje dodanega sladkorja, narejen izključno iz naravnih sestavin, brez umetnih dodatkov ali konzervansov in zaradi visoke vsebnosti vlaknin predstavlja uravnoteženo kombinacijo sestavin za zdrav začetek dneva.

Stalnim okusom se pridružujejo še občasni sezonski okusi, piškoti iz kosmičev, ploščice, skodelice za müsli in še in še.

Fruštek lahko v miru »pofruštkate« doma, ga vzamete s seboj na pot v prenosni posodi za kosmiče in jogurt, ki ne vsebuje BPA, ali pa ga poklonite kot odlično in malce drugačno darilo.

Da bo zajtrk postal vaš pravi mali ritual, nikar ne pozabite lepega pogrinjka na mizi, šopka cvetlic v vazi in lepe skodelice. Zajtrk je še vedno najpomembnejši obrok dneva in Fruštek je ta, ki poskrbi, da boste zajtrkovanje zares vzljubili.

Več o Fruštku preberi tukaj.

Frustek-2

 

Ne spreglej: Ob nakupu posodice za kosmiče prejmeš brezplačen Fruštek vzorček! Posodico lahko naročiš tukaj!

 

Voda z okusom – Stekleničke za vodo z okusom

Voda z okusom - Stekleničke za vodo z okusom

Voda je osnovni vir hidracije in ob visokih temperaturah in športnih aktivnostih je zelo pomembno, da jo spijemo dovolj. Prevečkrat posegamo že po vnaprej pripravljeni vodi z okusom, ki je polna umetnih sladil in sintetičnih arom. Zaradi boljšega počutja in tudi iz finančnega vidika, sama pijem raje doma pripravljeno vodo z okusom, za katero je potrebno le nekaj stvari:

  •  steklenička za vodo z notranjim filtrom / flaška za vodo z ožemalnikom
  • sadje in zelenjava po izbiri – sama uporabljam predvsem sezonsko sadje z visoko vsebnostjo vode
  • zelišča – veliko zelišč ima čudovit okus, seveda pa je najbolje uporabiti sveža zelišča, ki se dobro ujemajo s sadjem in nadgradijo njegov okus. Sama največkrat uporabim meto, meliso, sivko in žajbelj, lahko pa uporabiš tudi timijan, baziliko, origano, rožmarin…

Voda z okusom - Stekleničke za vodo z okusom

VODA Z OKUSOM CITRUSOV
Limone, pomaranče, limete in/ali grenivke predhodno operem s sodo bikarbono, da z lupine odstranim morebitne pesticide, nato pa jih prerežem na pol in vstavim v spodnji del flaške za vodo z ožemalnikom, zavrtim in zaprem, ali pa uporabim stekleničko za vodo s filtrom za sadje: citruse narežem na manjše koščke, jih dam v filter in vse skupaj vstavim v stekleničko.
Namesto vode včasih uporabim kar led – predvsem v vročih dneh in preden se odpravim na pohajkovanje v hribe.

VODA Z OKUSOM METE
Metine lističe operem, jih dam v filter flaške za vodo z okusom s filtrom za sadje, dolijem vodo in pustim v hladilniku čez noč. Zjutraj flaško vzamem sabo v službo in vodo le dolivam, saj meta čez noč spusti toliko okusa, da imam osvežilno pijačo cel dan.

VODA Z OKUSOM LIMONE IN METE
Limono narežem na manjše koščke, dodam nekaj lističev mete in vstavim v filter. Nad stekleničko nato s terilnikom nalahko zmečkam vsebino, da meta spusti svoj značilni osvežilen okus.

Vse spodaj naštete vode z okusom pripravljam na enak način, naštejem le še nekaj svojih najljubših kombinacij:

  • Voda z okusom grenivke in maline
  • Voda z okusom ananasa in mete
  • Voda z okusom lubenice in bazilike
  • Voda z okusom borovnic in žajblja
  • Voda z okusom limone in sivke
  • Voda z okusom kumar, pomaranč in mete
  • Voda z okusom kumar, limon in melise

Izvirne-dekoracije-blog-steklenicka-za-vodo

Za preganjanje mačka

Višje temperature ozračja me kar ženejo na popoldanske piknike in druženja s prijatelji. Beseda da besedo in kar pogostokrat se zgodi, da se druženje zavleče pozno v noč..naslednji dan pa joj prejoj 🙂

K sreči sem odkrila svoje zdravilo za preganjanje mačka: takoj zjutraj spijem kozarec sveže izstisnjenega soka, da svojemu telesu privoščim malo vitamina C:
1 grenivka
3 pomarance
1 limona
Kanček naribanega ingverja

Naslednji korak je nadomestitev izgubljenega kalija, zato si naredim preprost smoothie:
1 banana, po želji pest borovnic
2 žlički medu
2 dl mleka ali jogurta

Potem pristavim obvezno domačo govejo juhico:
Goveje meso, kost
Sveža jušna zelenjava po okusu: korenček, peteršilj, koleraba, zelena, paradižnik

Kar je najbolje pri juhi je to, da vse sestavine vržem v mrzlo vodo in le počakam da zavre, nato pa gorilnik zmanjšam na minimum, da skoraj nevidno vre, si nastavim budilko in grem za 2 uri spat.
Ko se zbudim je počutje že veliko bolje. V juho zakuham jajčne vlivance (jajce in moko zmešam v gosto zmes, nato pa med mešanjem počasi vlivam v juho) in juhica je pripravljena. Po obedu je moj želodec dovolj stabilen za šalico kave, glava pa spočita in pripravljena na nove izzive.
Preprost način za preganjanje mačka – z malo volje v treh urah popolnoma pridem k sebi, pa še popoldanska malica/večerja je skoraj pripravljena:
Narežem meso iz juhe, dodam narezan paradižnik in čebulo ter kis, olje in sol.
To je to 🙂

Popoldanski koktejl

Končno se je začela pomlad! Ni lepšega kot v petek, takoj po službi seveda, martinčkanje na sončku v dobri družbi, ob dobri pijači. Tokrat sem šla na drink h prijateljici, ki ima doma različne pijače za izvoz, shaker in veliko veselje do mešanja koktejlov. Postregla mi je s samimi rdečimi koktejli, vendar se je po okusu vsak razlikoval od prejšnjega. Upam, da sem si pravilno zapomnila recepture, ki jih je delila z mano, pa tudi če ne, malo ustvarjanja in prilagajanja nikoli ne škodi…

Mai Tai:
4 cl belega ruma
2cl triple sec
1cl amareta
Kanček grenadina sirupa
Ananasov sok
Led

V kozarec daš led, doliješ vso pijačo, dodaš kanček, ampak res čisto malo grenadina sirupa in dobro premešaš. Okrasiš s koščkom ananasa, slamico in debata se lahko prične..
Po dolgem klepetanju se kozarec izprazni, usta osušijo in čas je za malo bolj osvežilen koktejl..

Sladko-kisli osvežilen koktejl:
2cl peach vodke
2cl triple sec
2cl passoa
Kanček brusničnega sirupa
Limone
Pomarančni sok
Led

Limono narežeš na 12 delov, jih 6 vržeš v kozarec in pretlačiš. Dodaš led, vso pijačo, brusnični sirup – s katerim lahko pretiravaš, in kozarec zapolniš z mešanico pomarančnega soka in vode. Pretreseš in vliješ v kozarec.

Tequila sunrise:
4 cl tequile
Pomarančni sok
Grenadina sirup
Led

V kozarec daš led, dodaš tekilo in pomarančni sok (najbolje je sveže stisnjen), dodaš kanček grenadina sirupa, nato pa s slamico počasi in previdno premešaš sirup, da spodnja tretjina kozarca le malo obarva v rdeče.

Vsake toliko časa se prileže tudi kakšen shot:

Shot z layerji:
1,5 cl creme de cassis
2cl tequile
1,5 cl limoninega soka

Previdno vliješ v shot kozarček limonin sok, nato pa ob steni kozarca doliješ še creme de cassis in na enak način doliješ še tequilo. Z malo znanja in sreče ustvariš čudovito tri slojno pijačo, ki v ustih ustvari pravo eksplozijo – tekila zapeče, limona zakisli, brusnični liker pa za konec posladka.

Na tej točki sem nehala spremljati recepture in seveda se je popoldne prevesil v pozen večer, ko sem se odpravila domov, razlog pa je bil enak kot ponavadi: še enega spijem, pa grem 🙂

Lunch Box solate

Lunch Box solate - recepti - Izvirne Dekoracije

Kdor se je spomnil, da ustvari prenosne posode za hrano, si zasluži Nobelovo nagrado, ali pa vsaj iskrene čestitke 🙂 Sama Lunch box FridgeBox uporabljam predvsem za solate na tisočinen način. Zdrava, okusna in hranljiva malica za vsak dan v tednu, ki ga preživim v pisarni, jem za računalniško mizo in spravljam sodelavce ob živce, zaradi vonja, ki vije iz moje prenosne posodice za hrano.

Solata iz surovega ohrovta s tahini prelivom:

3-4 skodelice surovega nasekljanega ohrovta
½-1 sesekljano jabolko
¼ skodelice suhega sadja (rozine, posušene brusnice, češnje)
¼ skodelice popečenih, grobo sesekljanih orehov
¼ skodelice korenja (nariban ali sesekljan v multipraktiku)
¼ skodelice zelene (tenko narezane ali sesekljane)
½ skodelice fižola
¼ skodelice brstičnega ohrovta

Tahini preliv

1/3 skodelice dobro zmešane sezamove paste
1/3 skodelice vode (odvisno od gostote preliva)
¼ skodelice svežega limoninega soka
2 stroka zmletega česna
Ščepec morske soli (po okusu)
1 žlička medu

Vso narezano in naribano zelenjavo, orehe in ohrovt stresem v veliko skledo. Včasih dodam še fižol. Vse skupaj dobro premešam in stresem v lunch box. Sezamovi pasti v mešalcu dodam malo vode, limonin sok, česen in med, ter vse skupaj zmešam v multipraktiku, da dobim gladko maso. Dressing vlijem v drugi predel prenosne posodice, in ko je čas za malico, z njim prelijem solato, posodo zaprem in dobro pretresem. Pri tej solati je zelo pomembno, da solato prelijete malo preden jo pojeste, saj se drugače okusi preveč prepletejo in solata oveni.

Piščančja solata

Popečen piščanec – ostanki prejšnjega dne.
Narezan avokado ali mango
1-2 sesekljani šalotki ali ½ majhne rdeče čebule
Drobno narezana solata
Preliv
½ limone
1 žlička zrnate gorčice
1 žlička ogretega medu

Vse sestavine vržem v prenosno posodico in jih narahlo premešam. Sestavine za preliv vlijem/stresem v rahlo ogret kozarec, ga pokrijem in stresam kolikor časa mi biceps in triceps to dopuščata in se sestavine zmešajo v gladko maso. Solato prelijem približno 20 minut preden začnem jesti.

Pomladanska solata s tuno

Mešana solata (čim več, tem bolje – berivka, radič, rukola, motovilec, regrat, listi mlade špinače…)
1 manjši korenček – nariban
2 manjši redkvici
Nariban parmezan (po okusu)
Manjša tuna (v olivnem olju)
Sol
Kis ali limonin sok

Vse sestavine razen kisa, soli in tune zmešam v posodi, v manjši pa si v službo odnesem še kis/limonin sok z dodano soljo. Ob času malice odprem konzervo tune, jo skupaj z oljem stresem na solato in dodam kis ter sol.

Zdrav obrok, po katerem nisem več lačna, a vseeno želodec ni obremenjen s prebavljanjem pojedenega, tako da še vedno lahko razmišljam o čem drugem, kot o postelji. 🙂

Luncx-box-solate-Izvirne-dekoracije-lunchbox-prenosna-posoda